fbpx

Blog

Blote billen weer

Jos & Aline bloggen over hun wereldreis

Na een paar weken door Nieuw-Zeeland rond te reizen, hebben we wel een gevoel gekregen over hoe naaktrecreatie in Nieuw-Zeeland is en hoe ermee wordt omgegaan. Kijkend naar de wet is Nieuw-Zeeland de perfecte plek voor iedereen die graag bloot ontspant. Bloot lopen is hier namelijk legaal (tenzij er klachten komen)! Dit maakt het in praktijk een stuk makkelijker. Op veel stranden ben je alleen en is het dus  mogelijk om je bikini schoon in de tas te laten.

Blote billen weer

Wat uit de kleren stappen in Nieuw-Zeeland wat moeilijker maakt is het weer. De seizoenen zijn hier precies tegenover gesteld aan die in Nederland. Herfst is hier lente, winter is hier zomer. Het hoogseizoen begint hier half november/begin december. De lente in Nieuw-Zeeland is iets onwijs onvoorspelbaars. Het ene moment sneeuwt het en het andere moment wil je het liefst in een koel zwembad springen. Helaas hebben wij hier een paar koude weken achter de rug met veel regen, hagel en een koude wind vanaf de zuidpool. Brrrr…. Geen blote billen tijd voor ons dus…

Nieuw Zeeland boarding pass

“Onze ervaringen met Wai-Natur, Nelson Sun Club en de Golden Bay kun je lezen in onze volgende blog!”

Het Noordereiland is iets warmer dan het Zuidereiland. Voor onze oversteek naar het Zuidereiland maken wij dan ook nog een stop op Wellington Naturist Club. Dit is een mooie club met een grote club hal. Je leest onze review van de Wellington Naturist Club op BlootKompas!. De club telt 150 leden, waarvan wij er (vanwege het slechte weer) helaas maar 3 hebben ontmoet. Een van hen is Lauren, zij probeert de jongeren van Nieuw-Zeeland te stimuleren om meer blootplekken op te zoeken. Ze had voor ons ook een aantal goede tips voor fijne plekken. Zo kregen we de tip om na onze oversteek van Noorder- naar Zuidereiland te stoppen bij Wai-Natur en naar Nelson Sun Club te gaan. Boven Nelson zou een strand zijn genaamd: Golden Bay. Hier is de mogelijkheid om bloot te zonnen met een waanzinnig uitzicht. Ze vertelde ons dat hier alle foto’s worden gemaakt om toeristen naar Nieuw-Zeeland te trekken. Een spot die we dus sowieso gaan opzoeken! 

Nieuw-Zeeland duur?

In Nederland hoorde wij vaak dat Nieuw-Zeeland erg duur is. Uiteindelijk vonden wij de prijzen enorm meevallen. Voor de mensen die nieuwsgierig zijn wat de prijzen in Nieuw-Zeeland ongeveer zijn: blootcampings kostten voor ons (campervan + 2 personen) gemiddeld $ 40,- per nacht, dit is omgerekend zo’n € 22,-. Verder vinden wij de kosten voor boodschappen ongeveer hetzelfde als in Nederland, alleen zijn kaas, vlees en alcohol een stuk duurder. Daarentegen is benzine/diesel dan weer veel goedkoper. Voor diesel betaal je hier zo ongeveer € 0,80 per liter.

Wijnhuis Nieuw Zeeland

Milieu

Kiwi’s zijn duidelijk veel bezig met het milieu, je ziet weinig plastic en ook weinig vuil op straat. Er zijn veel lokale groenten/fruitwinkels en als er iets in een tas moeten worden gedaan, zijn dit papieren zakken. Ook zijn er veel mensen tegen het spuiten van pesticiden. Op veel plekken staan borden met: no spray zone.

Zodra je met het vliegtuig aankomt in Nieuw-Zeeland moet je door de bio security. De schoenen en alle buitenactiviteitspullen die je meeneemt moeten schoon zijn en je  mag geen eten meenemen het land in. Dit is om de natuur van Nieuw-Zeeland te beschermen. Nieuw-Zeeland probeert zo min mogelijk producten te importeren. Hierdoor zijn nagenoeg alle groenten en fruit in de supermarkt geproduceerd in Nieuw-Zeeland. Van de producten die ze zelf niet hebben, worden de ingrediënten geïmporteerd en het product wordt alsnog in Nieuw-Zeeland gemaakt. Dit verbaasde ons, maar gaf ons ook wel een fijn gevoel. En als er dan al iets moet worden geïmporteerd, dan komt het uit buurland Australië.

JOS & ALINE

Even voorstellen

Wij zijn een eigenwijs, spontaan, zorgzaam koppel dat dol is op reizen. Het liefst zijn wij altijd onderweg. Op zoek naar gekke avonturen, lekkere biertjes (of wijntjes) en nieuwe mensen. Wij zijn altijd in voor gezelligheid en maken overal een feestje van. Genieten zit in de kleine dingen, toch?

We zijn beide twintigers en student. Na een paar jaar lange afstand relatie gingen we samenwonen in een knus studentenhuis. Helaas nemen we nu afscheid van ons fijne plekje, maar niet voordat we een dik afscheidsfeest hebben gegeven! We nemen namelijk de grote stap en zetten ons drukke studentenleventje tijdelijk stop voor een nieuw avontuur. Een wereldreis!

Menu